Blog Blog

Blog

Ontdek de Verborgen Charms aan de Costa del Sol

Ontdek de Verborgen Charms aan de Costa del Sol
19 jul

Hoewel de Costa del Sol bekend staat om zijn bruisende stranden en levendige steden, herbergt deze prachtige regio ook enkele verborgen juweeltjes die het ontdekken waard zijn. Hier zijn enkele van de verborgen charmes die u kunt vinden langs de kustlijn van de Costa del Sol:

  1. Casares
    Gelegen in de heuvels boven de kust, is Casares een schilderachtig witgekalkt dorpje dat zijn traditionele Andalusische charme heeft behouden. Wandel door de smalle geplaveide straatjes, bewonder de witte huizen met bloemrijke balkons en geniet van adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee.
  2. Frigiliana
    Dit pittoreske dorpje, gelegen in de heuvels boven Nerja, staat bekend om zijn kronkelende straatjes, kleurrijke bloempotten en traditionele architectuur. Frigiliana biedt ook prachtige uitzichten op de kust en de bergen, evenals ambachtelijke winkels waar u lokale kunst en ambachten kunt ontdekken.
  3. Benahavís
    Bekend als het “culinaire hoekje van de Costa del Sol”, is Benahavís een charmant dorpje omgeven door groene heuvels en bergen. Hier kunt u genieten van een wandeling door de natuur, lokale gerechten proeven in gezellige restaurants en de rustige sfeer van een authentiek Andalusisch dorp ervaren.
  4. Nerja Caves (Cuevas de Nerja)
    Niet ver van de stad Nerja liggen de indrukwekkende Nerja Grotten, een natuurlijk wonder dat enkele van de grootste stalactieten ter wereld herbergt. Verken de fascinerende kamers en bewonder de spectaculaire formaties die miljoenen jaren oud zijn.
  5. Mijas Pueblo
    Dit charmante witgekalkte dorpje, gelegen in de heuvels boven Fuengirola, biedt een panoramisch uitzicht over de kust en de bergen. Maak een ritje op een ezel door de smalle straatjes, bezoek de lokale ambachtelijke winkels en geniet van traditionele Andalusische gerechten op een sfeervol plein.
  6. Ronda
    Ronda is een historische stad die bekend staat om zijn indrukwekkende klifligging en de spectaculaire Puente Nuevo-brug die de diepe kloof van de rivier de Guadalevín overspant. Verken de oude Moorse wijk, bezoek het Plaza de Toros (arena) en geniet van het adembenemende uitzicht op het omringende landschap.

Ontdek deze verborgen charmes aan de Costa del Sol en ervaar de authentieke schoonheid en cultuur die deze regio te bieden heeft, ver weg van de drukte van de bekendere toeristische hotspots. Elk van deze plekken biedt een uniek perspectief op het rijke erfgoed en de natuurlijke pracht van Zuid-Spanje.

Share

WhatsApp